Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Cheesepop food optimaliseert productieproces met nieuw ordermanagementsysteem

Cheesepop food optimaliseert productieproces met nieuw ordermanagementsysteem

Foto door Mark Stebnicki: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-die-zoete-aardappelen-schoonmaakt-2889093/

Delen

Producent van onder andere gepofte kaassnacks Cheesepop food group heeft met behulp van het high-performance low-codeplatform van OutSystems een grote stap gezet in het optimaliseren van haar bedrijfsprocessen. Met behulp van dit platform heeft Cheesepop, in samenwerking met IT-partner Quatronic, een duurzaam ordermanagementsysteem ontwikkeld om toekomstige groei te ondersteunen. Sinds de oprichting in 2013 heeft Cheesepop een indrukwekkende internationale groei doorgemaakt, waardoor de behoefte aan een efficiënt en flexibel systeem nog meer toenam. Het nieuwe ordermanagementsysteem stelt Cheesepop in staat om hun diensten en assortiment nog verder uit te breiden.

De weg naar operationele efficiëntie

Cheesepop is begonnen als klein bedrijf dat werkte met Excel-spreadsheets voor operationele werkzaamheden. Naarmate het bedrijf groeide, stuitte het op uitdagingen met betrekking tot gegevensbeheer en gegevensuitwisseling tussen Excel-bestanden. Om deze uitdagingen aan te pakken heeft Cheesepop het volledige productieproces, inclusief orderbeheer, rolmanagement, recepten, voorraadbeheer en facturatie verbeterd met behulp van het OutSystems-platform. Het systeem biedt een grote mate van flexibiliteit, waardoor er snel kan worden gereageerd op problemen en verzoeken.

Samenwerking en toekomstplannen

Quatronic heeft Cheesepop ondersteund bij de ontwikkeling van het ordermanagementsysteem en het optimaliseren van het gehele productieproces met behulp van OutSystems. Het project, dat in januari 2023 begon en in augustus is opgeleverd, blijft zich voortzetten met als doel het systeem voortdurend te verbeteren. Hun gezamenlijke doel is om het systeem in de toekomst verder te optimaliseren, waarbij ze menselijke fouten minimaliseren en gegevens combineren om inzichten te verkrijgen voor geoptimaliseerde productieplanning en inkoop.

Richard van Osnabrugge, Partner bij Quatronic: “Bij Quatronic streven we ernaar om bedrijven te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Traceability was een belangrijk doel van dit project, dus we hebben het volledige productieproces vastgelegd. Onze focus lag op tijdregistratie om inzicht te krijgen in toekomstige mogelijkheden voor winst in efficiëntie en kostenbesparing. De samenwerking met Cheesepop en het gebruik van het OutSystems-platform hebben bijgedragen aan een efficiënter en schaalbaarder productieproces.”

Nieuw ordermanagementsysteem meer efficiënt en nauwkeurig

“We hebben belangrijke stappen vooruit gezet dankzij onze samenwerking met OutSystems en Quatronic”, zegt Robbert Jan van der Sanden, Product Owner bij Cheesepop food group. “Het heeft ons niet alleen in staat gesteld om efficiënter te werken, maar ook meer nauwkeurigheid, flexibiliteit en kwaliteit aan ons productieproces toe te voegen.” Het grootste voordeel van het OutSystems platform is de mogelijkheid om verbindingen te maken tussen al onze datamodellen, waardoor we makkelijk kunnen op- en afschalen en minder afhankelijk zijn van specifieke personen. We kunnen nu processen automatiseren die voorheen handmatig denkwerk vereisten, wat de bedrijfscontinuïteit aanzienlijk verbetert.”

Mustafa Yigit, Account Executive bij OutSystems: “De samenwerking met Cheesepop food group en Quatronic is een mooi voorbeeld van hoe OutSystems bedrijven ondersteunt bij het verhogen van efficiëntie en het optimaliseren van operationele processen. Wij zijn blij dat ons platform heeft bijgedragen aan het creëren van een flexibel en schaalbaar ordermanagementsysteem en kijken ernaar uit om samen verder te innoveren.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op het nieuwsplatform IndustrieVandaag

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES