Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Dematic voltooid installatie Autonome Mobiele Robot bij Radial Nederland

Dematic voltooid installatie Autonome Mobiele Robot bij Radial Nederland

Delen

Dematic heeft de implementatie voltooid van een Autonome Mobiele Robot (AMR)-oplossing voor Radial Europe. Dat is een e-commerce fulfilment-expert van BTC en dochteronderneming van bpostgroup. De 299 geïnstalleerde AMR’s verplaatsen pallets en bakken naar overslagstations en verzamelstations in het logistieke centrum in Groningen, in Nederland. Met de Dematic-oplossing heeft Radial zijn magazijnprocessen verbeterd en verwacht het bedrijf een aanzienlijk hogere efficiëntie bij de orderverwerking. Voor Dematic vertegenwoordigt dit project de grootste AMR-opdracht tot nu toe wereldwijd.

“Onze op maat gemaakte end-to-end-oplossing ondersteunt de doelstellingen van Radial om de efficiëntie te verbeteren, de flexibiliteit te vergroten en de toekomstige schaalbaarheid te garanderen, wat ook zal leiden tot verbeterde ervaringen voor werknemers en klanten”, vertelt Kevin Heath, de global director of robotics bij Dematic, een marktleider in het ontwerp, de installatie en support van intelligente automatiseringsoplossingen.

Autonome Mobiele Robot voor kledingproducten

Radial gebruikt de Autonome Mobiele Robot oplossing vooral om alle e-commercebestellingen voor kledingproducten te verwerken, voor drie verschillende toepassingen: 

  • Pallet-to-picker AMR’s transporteren pallets van de ontvangst naar een grote opslagruimte. Van daaruit worden ze vervoerd naar overslagstations en orderpick-rekken bij de pakstations. Hetzelfde proces vindt daarna in omgekeerde volgorde plaats.
  • Bin-to-picker AMR’s verzorgen de palletopslag in een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn en transporteren deze naar de pickstations voor het verwerken van split-case-orders, inclusief orders die uit veel afzonderlijke producten of artikelvarianten bestaan. Ter ondersteuning hiervan heeft het stellingsysteem een capaciteit van circa 65.000 locaties voor klantproducten.
  • Order-shelf-transport AMR’s verzorgen het transport van bestellingen op een plank met meerdere niveaus, die worden afgeleverd bij de pakstations.

Dries De Love, executive vice president bij Radial Europe, zegt: “Het is een dubbele overwinning voor Radial. Deze oplossing verhoogt de efficiëntie, wat resulteert in een betere dienstverlening en lagere kosten voor al onze klanten. Tevens zien we ergonomische verbeteringen en veiligheidsvoordelen voor onze medewerkers, resulterend in algehele prestatieverbeteringen.”

Mijlpaal Dematic

Het project bij Radial in Groningen markeert ook een mijlpaal voor Dematic. Samen met KION-partner Quicktron heeft het een innovatieve Autonome Mobiele Robot oplossing en de implementatie ervan verzorgd. “Dit belangrijke contract heeft ons geholpen bij het vaststellen van de beste veiligheidsaspecten voor deze innovatieve technologie, onze strategie voor de klantenservice en het leveren van reserveonderdelen in de EMEA-regio”, vat Heath samen. “Maar ook de basis voor de beste serviceverlening voor AMR toepassingen wereldwijd.”

Het project heeft Dematic ook een waardevol inzicht gegeven in de toepassing, het ontwerp en de implementatie van AMR-systemen. “Dat inzicht stelt Dematic in staat haar expertise in het toepassen, ontwerpen en implementeren van Autonome Mobiele Robot systemen voor de orderverwerking aanzienlijk uit te breiden, en we zijn van plan deze activiteiten wereldwijd te blijven uitbreiden”, besluit Heath.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op het nieuwsplatform IndustrieVandaag

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES