Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Idec lanceert 7-inch gecombineerde PLC+HMI met I/O-opties FT2J

Idec lanceert 7-inch gecombineerde PLC+HMI met I/O-opties FT2J

Programmeerbare logische controller

Delen

Idec heeft haar FT2J-serie geïntroduceerd die een programmeerbare logische controller (PLC) en een mens-machine-interface (HMI) in één compact apparaat combineert. Met een 7-inch touchscreen en uitbreidbare I/O-mogelijkheden biedt de FT2J-serie een vereenvoudigde en efficiënte oplossing voor controle- en automatiseringstaken.

FT2J: PLC en HMI in één met touchscreen

De leverancier van automatiseringscomponenten heeft hun productlijn, die varieert van PLC’s tot HMI’s, veiligheidscomponenten, schakelaars en industriële elektrische componenten, onlangs uitgebreid met de FT2J-serie.

De gecombineerde PLC+HMI-eenheden vormen een antwoord op de vraag naar meer geïntegreerde en ruimtebesparende technologieën. In het verleden waren HMI’s beperkt door hun kleine formaat, beperkte kleuropties en slechte verlichting. Tegenwoordig zijn de meeste HMI’s echter voorzien van LCD-touchscreens met miljoenen kleuropties, verschillende formaten en slanke profielen. De vooruitgang in micro-PLC-technologie heeft het mogelijk gemaakt dat ontwerpers kleinere en betaalbaardere apparatuur creëren door de HMI en PLC te combineren in één apparaat.

Compact en makkelijk

De FT2J-serie heeft een 7-inch multitouch-display met een resolutie van 800×400 pixels dat gebruik maakt van geprojecteerde capacitieve touchpaneltechnologie. Hierdoor kunnen gebruikers interacteren met applicaties via multitouchgebaren, zelfs met handschoenen aan. Het HMI-paneel, dat functioneert binnen een temperatuurbereik van -20 tot 55 °C, is uitgerust met een 50.000 uur durende achtergrondverlichting LED, vereist geen batterij, verbruikt 40% minder energie dan de meeste gecombineerde PLC’s en HMI’s en heeft een IP66- en IP67-classificatie.

Aan de PLC-kant is de FT2J vergelijkbaar met de meeste micro-PLC’s op de markt. Dankzij de dual CPU-technologie kan de FT2J hoge snelheidscontroles uitvoeren zonder de HMI-functies te vertragen. Elke eenheid heeft 14 ingangen (waarvan vier configureerbaar als analoog) en acht uitgangen, in transistor zinkende en bronnen of relais, met twee configureerbare analoge uitgangen. De FT2J is ook compatibel met uitbreidbare I/O, analoog, ingang, uitgang of thermokoppel RTD-ingangen die in twee van de beschikbare slots kunnen worden geïnstalleerd.

IoT-functies

Net als de meeste PLC’s tegenwoordig, is de FT2J in staat tot enkele gangbare IoT-functies. Afstandsverbinding maakt het mogelijk voor technici om verbinding te maken met het apparaat voor onderhoud of updates van de software. Een webserver wordt gehost vanuit het apparaat om verbinding te maken vanaf elke locatie op het netwerk. Emailberichtgeving kan worden ingesteld om onderhoudspersoneel te waarschuwen voor gebeurtenissen. FTP-server en -client functies vergemakkelijken een veilige bestandsoverdracht naar en van de FT2J.

Veel PLC’s missen een USB-poort. De FT2J heeft er echter twee. Dit laat toe om ook niet-industriële apparaten aan te sluiten. Barcodelezers met USB-interface werken direct met de FT2J. Een WiFi USB-dongle op de USB-poort zorgt voor draadloos internet. Zo verbindt de FT2J met netwerken over WiFi. Dit maakt de webserver toegankelijk voor de hele fabriek.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op het nieuwsplatform IndustrieVandaag

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES