Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Johnson Controls versnelt groei in Europese warmtepompmarkt

Johnson Controls versnelt groei in Europese warmtepompmarkt

Delen

Nieuwe generatie industriële air-to-water warmtepompen met ecologisch ontwerp maakt gebruik van de nieuwste technologie en draagt bij aan het efficiënt verbeteren en verminderen van energieverbruik en koolstofuitstoot in gebouwen.

Johnson Controls (NYSE: JCI), wereldwijde leider in slimme, veilige en duurzame gebouwen, kondigt vandaag de lancering van twee nieuwe industriële, van de volgende generatie warmtepompen, YMAE en YCPM, aan. Het bedrijft breidt hiermee het YORK-portfolio uit. Johnson Controls bouwt met deze technologieën de leidende positie in de verwarmindustrie verder uit, naarmate Europa afstapt van boilers en fossiele energie in overeenstemming met het EU-actieplan voor warmtepompen.

“Verwarming en koeling dragen bij aan een aanzienlijk deel van de koolstofuitstoot van gebouwen. Duurzame oplossingen zoals een warmtepomp spelen daarom een sleutelrol in de strijd tegen klimaatverandering,” zegt Deepak Ramesh Bhat, Product Director Chillers & Heat Pumps, EMEA en India bij Johnson Controls. “Warmtepompen zijn erkend als een efficiënte, duurzame en steeds beter betaalbare oplossing voor zowel verwarming als koeling. Ook zijn ze van uiterst belang bij het ondersteunen van de Europese transitie naar een schonere, groenere, meer veerkrachtige en veilige energietoekomst. De introductie van deze twee nieuwe producten versterkt de toewijding van Johnson Controls aan dit doel.”

De YMAE en YCPB zijn lucht gedreven warmtepompen, ontworpen voor licht-commerciële toepassingen zoals kleine winkelcentra, ziekenhuizen, hotels, kantoorgebouwen en scholen. Daarnaast voldoen ze aan verschillende capaciteitsvereisten. Beide producten gebruiken het koelmiddel R45B met een laag GWP. Dit is een milieuvriendelijk koelmiddel dat zijn efficiëntie heeft bewezen binnen het YORK-productassortiment van Johnson Controls en dat anticipeert op de nieuwe Europese regelgeving voor F-gassen in sommige warmtepompen en airconditioners in 2027.

YMAE – Air-to-Water Inverter Scroll warmtepomp (45-300 kW)

YMAE is een nieuwe generatie van de bekroonde Amichi-serie. Het is ontworpen met de modernste warmtepomptechnologieën om zo de meest energie-efficiënte warmtepomp in zijn klasse te zijn met een groter bereik en toepasbaar is in zelfs de meest strenge Europese klimaatomstandigheden.

YMAE is geoptimaliseerd met de combinatie tussen een interver scroll compressor, EC-ventilatoren en een York Smart control system om de capaciteit aan te passen aan veranderingen in de belasting van het gebouw. Het beschikt over een verhoogd seizoensrendement tot 4,06 (verwarming) en 4,72 (koeling) dat de strenge, wettelijke vereisten en de huidige industrieniveaus ruimschoots overtreft. Het Enhanced Vapor Injection (EVI)-systeem stelt YMAE in staat om te werken bij omgevingstemperaturen van –25ºC tot 60 ºC warm water, in tegenstelling tot de traditionele warmtepompen die in het beste geval -15 ºC tot 55 ºC bereiken.

De eerste 130 kW is in het tweede kwartaal van 2024 beschikbaar, gevolgd door andere modelcapaciteiten in meerdere fasen.

Afbeelding 1. De YMAE – Air-to-Water Inverter Scroll warmtepomp (45-300 kW).

YCPB – Large Air-to-Water scroll pakketwarmtepompen (300-700 kW)

De YCPB-eenheid is dankzij de grote scrollcompressoren met damp- en vloeistofinjectie speciaal ontworpen voor verwarmingsoplossingen met een lage omgevingstemperatuur. En moet hetzelfde, uitgebreide werkingsgebied bereiken als de YMAE (omgevingstemperatuur van –25ºC tot 60 ºC warm water), terwijl de verwarmingscapaciteit, efficiëntie en warmwatertemperatuur bij een lage omgevingstemperatuur gewaarborgd blijven.

De YCPB-serie is ontworpen in twee versies, de standaardversie met twee buizen en de innovatieve versie met vier buizen voor gelijktijdige verwarmings- en koelingstoepassingen. Beide versies bieden toonaangevende SCOP-high rendementen. YCPB-units zijn vanaf het derde kwartaal van 2024 verkrijgbaar in Europa.

Afbeelding 2. De YCPB – Large Air-to-Water scroll pakketwarmtepompen (300-700 kW).

Johnson Controls heeft een uitgebreid verleden op het gebied van warmtepompen, met meer dan 50 jaar ervaring in het gebruik van duurzame koelmiddelen bij verschillende temperaturen. Het bedrijf kwam in 1983 als eerste met milieuvriendelijke warmtepompen op de markt en biedt vandaag de dag het meest uitgebreide portfolio van technologie en koelmiddelen in Europa.

Ga voor meer informatie over Johnson Controls en de HVAC-producten naar de website.

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES