Zoek
Sluit dit zoekvak.
Home > Nieuws > Nieuwe generatie radar niveausensoren

Nieuwe generatie radar niveausensoren

Delen

Siemens heeft recentelijk zijn nieuwste innovatie, de Sitrans LR500, gelanceerd. Deze geavanceerde radar niveausensoren zijn ontworpen om, onder de meest extreme omstandigheden, zeer nauwkeurig de inhoud van een silo of tank te bepalen. Of het nu gaat om vloeistoffen of vaste stoffen (stortgoederen), de LR500-serie biedt een ongekende precisie dankzij zijn 80 GHz radar met een ultra smalle stralingshoek tot een meetbereik van 120 meter. Bovendien levert deze sensor met een indrukwekkende meetnauwkeurigheid van 1 mm over het gehele meetbereik, zelfs in omgevingen met temperaturen variërend van -196 ˚C tot 250 ˚C.

De geavanceerde functies van de Sitrans LR500, zoals procesintelligentie, antennevervuilingsonderdrukking, limietbewaking, en trending van procesparameters, bieden een volledige analyse van en controle over het productieproces. Ongeacht het medium – vast, vloeibaar, gloeiend heet, ijskoud, of agressief – deze sensoren zorgen voor een betrouwbare meting en een nauwkeurige procesbeheersing. Door deze geavanceerde mogelijkheden kunnen bedrijven niet alleen de productkwaliteit verbeteren, maar ook de operationele efficiëntie verhogen, waardoor duurzaamheid en kostenbesparingen worden bevorderd.

De hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de radar niveausensoren dragen bij aan verbeterd voorraadbeheer en een hogere duurzaamheid. Met de LR500-serie kunnen bedrijven niet alleen productverspilling voorkomen door overstromingen van silo’s of tanks te vermijden, maar ook een veiligere werkomgeving bieden voor operators. Door de combinatie van nauwkeurige metingen, geavanceerde functies en robuuste constructie bieden de Siemens Sitrans LR500 radar niveausensoren een allesomvattende oplossing voor procesmeting en -beheer in zelfs de meest veeleisende omgevingen.

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES