Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Parker introduceert DFplus® generatie IV proportionele ventiele

Parker introduceert DFplus® generatie IV proportionele ventiele

Delen

Parker Hannifin, de wereldwijde leider in bewegings- en besturingstechnologieën, lanceert de nieuwe generatie DFplus® proportionele ventielen. De ventielelektronica is fundamenteel herzien en biedt nieuwe mogelijkheden voor communicatie met het ventiel en connectiviteit voor veeleisende industriële toepassingen. Het mechanische gedeelte met de gepatenteerde spreekspoelaandrijving (VCD), de basis voor de gevestigde prestaties van de vorige generaties DFplus-ventielen, blijft vrijwel ongewijzigd.

Een nieuwe dual-coreprocessor in de generatie IV-ventielen stelt ze in staat om op maximaal prestatieniveau te werken en tegelijkertijd te communiceren met de PLC. Het behoud van het analoge commandosignaal in combinatie met het gebruik van de IO-Link-aansluiting van het ventiel voor communicatie is uniek.

Industrie 4.0 Toegankelijkheid

“Dankzij de verbeterde functies van generatie IV zijn onze DFplus-ventielen niet alleen marktleiders op het gebied van dynamiek en debiet. Ze bieden nu ook de gemakkelijkste manier om Industrie 4.0 te betreden zonder hoge investeringen en zonder de strategie voor machinebesturing te wijzigen”, zegt Frank Henschke, Product Manager Proportional Valves bij de Industrial Systems Division Europe van Parker.

Innovatieve Toegevoegde Waarde

Er zijn meer innovaties die toegevoegde waarde bieden. Een van deze nieuwe functies is een geïntegreerde Near-Field Communication (NFC)-chip waarmee gebruikers alle statusinformatie in het veld of in servicesituaties kunnen opvragen, zelfs wanneer het ventiel niet actief wordt aangedreven. Een 360°-led aan de bovenkant van de elektronicakast zorgt ervoor dat de basisstatusgegevens onmiddellijk zichtbaar zijn in de toepassing door middel van verschillende kleuren en knipperfrequenties. De ProPxD-parametersoftware van Parker is grondig herzien, samen met een verbeterde oscilloscoopfunctie, waardoor de toepassingsspecifieke parameters snel en eenvoudig kunnen worden aangepast.

Robuustheid en Toekomstige uitdagingen

De nieuwe elektronica wordt perfect aangevuld door de mechanische eigenschappen van de DFplus®-ventielen. De unieke VCD met zijn geïntegreerde lineaire variabele differentiële transformator (LVDT) met de hoogste resolutie biedt een aandrijving met verhoogde kracht zonder de noodzaak van sterke actieve retourveren, wat resulteert in echte servoklepprestaties. Samen met de hoge robuustheid, die is bewezen door trillingstests met maximaal 60 g en 10 miljard duurzaamheidstestcycli, hebben de ventielen hun geschiktheid al bewezen voor tal van veeleisende toepassingen.

Met de innovaties van DFplus generatie IV bevindt Parker zich in een ideale positie om samen te werken met technici die worden geconfronteerd met de uitdagingen van de toekomst op het gebied van industriële hydraulica, met name de toenemende digitalisering van processen. De ventielen zijn ook geschikt als 1:1-vervanging voor DFplus generatie III-ventielen in bestaande toepassingen.

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES