Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Parker Prädifa verbeterd veiligheid van accu's

Parker Prädifa verbeterd veiligheid van accu’s

Delen

De Prädifa Technology Division van Parker Hannifin heeft gisteren de CliPHvent geïntroduceerd, een nieuwe generatie ontluchtingsventielen voor accubehuizingen van EV’s. In het geval van drukverschillen tussen de binnenkant van een behuizing en de omgeving, evenals wanneer er plotselinge overdruk optreedt in een behuizing, zorgt CliPHvent voor een gecontroleerde drukcompensatie of snelle ontluchting. Dit is met name belangrijk in het geval van een thermische gebeurtenis in de tractiebatterijen van elektrische voertuigen.

Bescherming tegen plotselinge druktoename

Een ’thermische gebeurtenis’ of ’thermal runaway’ beschrijft de plotselinge en snelle verwarming van een enkele of meerdere accucellen als gevolg van een defect, zoals mechanische schade, een elektrische kortsluiting of overbelasting. Vooral bij de krachtige accu’s die de aandrijvingsenergie leveren in elektrische voertuigen zorgt thermische runaway ervoor dat enorme hoeveelheden gas worden gevormd in de behuizing. Dat leidt tot een ongecontroleerde en snelle stijging van de druk met ernstige gevolgen, waaronder de volledige vernietiging van de tractiebatterij en zelfs het hele voertuig. CliPHvent-ontluchtingsventielen van Parker Prädifa zijn speciaal ontwikkeld om dit te voorkomen. Door snelle ontluchting via de geïntegreerde afdichting mogelijk te maken, beschermen de ventielen de accubehuizing, wat leidt tot een verbeterde veiligheid van de tractiebatterij. In het geval van thermische runaway in een enkele accucel, kan een domino-effect, d.w.z. de verspreiding naar aangrenzende cellen gevolgd door snelle verspreiding over de gehele tractiebatterij en de volledige vernietiging ervan, worden voorkomen.

Compensatie van factoren

Kleine drukverschillen tussen de binnenkant van de behuizing en de omgeving als gevolg van luchtdruk- of temperatuurveranderingen worden gecompenseerd via een membraan. Bovendien zijn Parker aspire®-membranen water- en olie-afstotend. Daardoor bieden CliPHvent-ontluchtingsventielen betrouwbare bescherming tegen het binnendringen van externe vloeistoffen en vuil. Het speciale, compacte ontwerp van CliPHvent-ontluchtingsventielen maakt een eenvoudige klikinstallatie op de accubehuizing of in een boring mogelijk, zonder dat er gereedschap nodig is.

Over de Prädifa Technology Division van Parker Hannifin

De Prädifa Technology Division maakt deel uit van de Engineered Materials Group van Parker Hannifin en is een leider op het gebied van de ontwikkeling en productie van afdichtingssystemen en technische componenten gemaakt van polymeermaterialen. Met interne expertise op het gebied van materialen en ontwerp, test- en procestechniek en geavanceerde productiefaciliteiten biedt de Prädifa Technology Division een breed aanbod, van standaardoplossingen tot op maat gemaakte componenten en systemen, zowel binnen als buiten de afdichtingstechnologie.

Delen

Automatie PMA nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang maandelijkse een e-mail.


Evenementen

Bekijk de agenda voor aankomende evenementen, congressen en beurzen binnen de industriële automatisering.

ADVERTENTIES